GPS spårare hjälpte polisen hitta kidnappningsoffer

I denna rapport som gavs av ABC 7 i San Diego rapporterar att en kvinna blev kidnappad av en gata i staden Philadelphia. Kvinnan hittades och hennes kidnappare greps av polisen, tack vare hjälp av en GPS-tracker som installerades i bilen hon togs in. Bilen tillhörde mannen som påstås ha begått kidnappningen, GPS var platsen i sin bil av återförsäljaren han finansiera bilen.

Begagnade återförsäljarna har vidtagits för att anta denna nya metod för att installera GPS-enheter i bilar de finansierar till människor som har mindre än gynnsamma krediter för att skydda sina investeringar. När nyheten om återförsäljare som använder GPS-trackers i vissa av sina begagnade bilar som köptes av personer med mindre än önskvärt kredit, blandade känslor från konsumenter där sett. Vissa menade att genom att installera spårningsverktyg i bilar utan att ge förvarning kunden var en integritetskränkning av återförsäljaren. Återförsäljarna försvarade sina handlingar genom att påstå att om folk som finansierade en av sina bilar och var benägna att hoppa betalningar, skulle GPS hjälpa till att finna bilen och så småningom återställa den.

I denna nyhet, GPS som installerades för att hålla bilen säkrad förrän det hade varit helt lönat sig, men det visar sig var det verktyg som gjort att hitta kvinnan lättare för polisen. Människor kan ändra sina negativa åsikter om begagnade bilar som är utrustade med GPS-trackers om fler nyheter som denna beaktas.

Människor som har mindre än fördelaktiga kredit har en svårare tid att få vissa saker som andra med bättre kredit kan komma direkt, men begreppet med dålig kredit bör inte vara något att avskräcka dem, speciellt om GPS trackers kommer att tas ut av fordonen när de är fullt betalda av.