Utomhusaktivitets spårning

Outdoor-Activity

Varför göra Outdoor och vandra aktiviteter behöver använda GPS?

Vill du ta en paus från civilisationen, försvinner alla ut i det fria och bli ett med naturen? Det finns många utomhusaktiviteter som själar som ditt, varje unik på sitt sätt i termer av utmaningar som erbjuds och insatser required.Hiking, snowboard, mountainbike, bergsklättring … listan kan göras lång. Var och en av dem erbjuder spänningen i ensamheten ute i det fria, nöjet att aunity med naturen, långt från det liv rörelse i det moderna livet. Och de har visat riktigt populärt med många stadsbor av sent, som ber att uppleva vildmarken i sin renaste form och känner en isolering som är nästan omöjligt att uppnå i deras dagliga förorts liv.

Men detta är en utmaning. Vad säkerhet? Själva paradox en utomhusaktivitet ligger i det faktum att när vi väljer att komma bort från civilisationen, bara vi väljer att göra det efter att enas om en bred uppsättning faror i förväg. Även om detta är beundransvärt, många som går vilse i okänd terräng eller stöter oönskade fenomen på sina resor skulle önska att de hade ett sätt att kalla på hjälp eller få hjälp ut ur deras dilemma av de lokala myndigheterna. Det är där GPS-spårning kommer in. Numera många vandrare vaknar till denna möjlighet och har börjat integrera den i sina utomhus överlevnad kit. Hur hjälper det? Låt oss titta på dess fördelar –

De flesta av GPS vandring spårning utrustning fungerar oberoende av cellulära täckning. Därav trackers fungerar även i de mest avlägsna regionerna, vilket frigör dig från de regionala begränsningar en mobiloperatör kan ställa på dig annars.
Vandring tracker utrustning kan kopplas ihop med spårningslösningar anställda av kommuner, vilket säkerställer att du finns i deras databas och kan kopplas ihop med dem i händelse av eventuella problem och begära hjälp omedelbart
GPS spårningsutrustning kan också komma med väderuppdatering integrationen, så att du kan hålla dig informerad i förväg och fatta beslut därefter. En brygg åskväder i nästa punkt i din vandringsled kanske inte riktigt vara något du vill uppleva, och denna utrustning ger dig realtidsinformation så.
Priset på GPS-utrustning har sjunkit kraftigt de senaste åren, vilket gör det överkomligt för friluftsentusiaster av alla inkomstgrupper.
GPS trackers kommer med förprogrammerade alternativ för att skicka ut nödsignaler eller nå ut till de lokala myndigheterna eller vänner om vandraren behöver.
Vandring trackers kan vara riktigt små och kan utformas i samband med någon av de normala utrustning som används av vandrare, som klockor, skor, handdatorer etc. Detta betyder att vandraren har en mängd olika alternativ att välja mellan enligt hans bekvämlighet .
Stiftet punkt noggrannheten i GPS-tracker utrustningen betyder att du kan lokaliseras snabbt inom några meter från din faktiska platsen, om det behövs.
Vandring GPS-utrustning kan också användas för att ladda kartor över området, och detta kan vara till stor hjälp för vandrare och friluftsentusiaster att använda ett mycket mer dynamiskt sätt att lokalisera sig själva än en statisk papperskarta. Det kan också ge dig en enklare plattform för att lagra din rutt karta eller resväg och gör att du kan fortsätta med din vandring med sinnesfrid.
Utmaningarna

Den GPS-utrustning måste vara robust och terräng-klar eftersom de flesta av de utomhusaktiviteter som genomförs av äventyr entusiaster är platser av ytterligheter. Beroende på verksamheten, kan trackern behöver förmågan att motstå extrem värme eller extrem kyla eller ens lågt / högt lufttryck. Dessutom alltid måste den vara vattentät och inte bara vattentät.
Offentliga säkerhetsföreskrifter måste inramas åtminstone på bestämda friluftsområden, och tekniklösningar behöver utvecklas för myndigheterna så att de kan hålla reda på alla vandrare i området genom GPS trackers loggade in i deras system. Detta kommer att möjliggöra att snabbare räddningstjänsten vid ett behov uppstår, och underlättar även ett driftläge för kommunikation mellan vandrare och de lokala myndigheterna.
Lösningen

De flesta av moderna utomhus trackers är konstruerade för att tåla extrema förhållanden, inklusive exponering för vatten eller tryckvariationer eller extrema temperaturer. Detta gör att vandraren kan spåras upp även i de mest ogynnsamma förhållanden
Offentlig infrastruktur utvecklas för att underlätta GPS-spårning av vandrare, och spridningen av tekniken innebär att vem som helst med en internetuppkoppling kan faktiskt spåra en vandrare med hjälp av en webbportal.