GPS spårare är ett krav för trekking äventyr

GPS Trackers krävs av alla Trekkers.
I en nyligen publicerad artikel av Associated Press, kanske Himalayan Trekkers krävas för att hyra ut en GPS-tracker, om de planerar att fortsätta vandring genom bergen. Tjänstemän från Nepal Tourist Department funderar på att genomföra detta nya krav efter en lavin lämnat dussintals vandrare döda.

Förutom den nya GPS-spårning krav, kommer turisterna att krävas för att ta med sig en utbildad lokal guide och måste registrera sig vid kontrollstationer under sin vandring. Artikeln kan läsas här

GPS trackers hjälpa till att rädda liv, detta har bevisats gång på gång. De tjänar många syften som sträcker sig från att hjälpa medicinska patienter till små barn som leker i parken och är också ett viktigt verktyg för den äventyrliga publiken. Med att hyra ut en GPS-tracker har ökad säkerhet och ge tjänstemännen sinnesro om var trekkers finns vid alla tidpunkter under resan.

På en senaste helgen resa till de lokala berg spår fanns brandkåren och EMT fordon racing upp vägen, det är där sökandet och räddningsteam var redo att gå letar efter en försvunnen vandrare. Det verkar som det finns alltid någon att få luft lyfts eller skadas varje gång jag vågar på en vandring.

Sök- och räddningsinsatser tar tid och människan makt som kan sätta fler människor i riskzonen. Eftersom populariteten av vandring har pågått fram och fler och fler människor slår lederna, måste man tänka om, om GPS trackers skulle göras ett krav innan folk försöker att gå i genomsnitt vandringar.