Spårningsenhet använd för att råna hushåll?

Är tjuvar använder GPS-utrustning för att övervaka sina offer?
GPS trackers används för att spåra fordon, människor, husdjur och andra objekt, men kunde tjuvar kunna rikta sina offer med denna teknik också? Enligt en berättelse sändes i abc13.com en man vid namn Jeremiah Sammons hittat en GPS-enhet efter att han tog sin lastbil i en rutinoljebyte. Teknikerna indikerade att detta var i själva verket en GPS-enhet som var fäst vid ramen fordonets ram med två starka magneter. Sammons tog enheten för att kontrollera att det verkligen var en spårningsenhet på en lokal spion butik. Han informerades om att de sålde liknande artiklar i prisintervallet på ca $ 300 plus en månadsavgift.

Sammons var den senaste offret för ett hem rån, där ungefär en månad sedan hans hus var rånat och tjuvar gjord med cirka $ 100.000 värde av objekt. Det har spekulerats om att trackern kan ha använts av tjuvarna för att övervaka Sammons och vet var han var hela tiden. Hittills trackern har förvandlats till polisen i hopp om att de skulle kunna extrahera möjligt viktig information som kan leda till en ledtråd om trackern användes för att begå rån.

Precis som alla andra teknik GPS trackers är inte ett undantag för människor missbrukar dem för olagliga syften. Det ska bli intressant att se resultatet av denna berättelse och alla andra som har liknande fall. Regler och lagar skapas för att förhindra skador och eller reglera användning eller missbruk av artiklar och att genomdriva någon typ av kontroll. Framtiden för GPS trackers kommer definitivt vara något på utkik om folk börjar missbruka dem för dolda, illegala motiv.