Ny svenskdesignad GPS tracker MiniFinder Pico

Äntligen en kanonpryl från svenska MiniFinder nämligen en GPS tracker i miniformat kallat Pico. MiniFinder Pico är både telefon, avlyssnare, trygghetslarm och GPS tracker i en enda liten pryl. Produkten är ”päronutformat” och har en tydlig panikknapp i mitten som är enkel att trycka på om faran är framme. Produkten är lätt vilket är en stor fördel jämfört med många andra produkter som båda är fyrkantiga och tunga. Denna Pico glider lätt in i fickan eller varför inte hänga in den i en nyckelknippa!?

GPS Tracker MiniFinder Pico har genomtänkt design. Knapparna känns naturligt placerade, materialet, den är byggd av är något mellan gummi och plast vilket gör att den inte hal dvs. inte lätt att tappa ur handen.

gps-tracker-minifinder-pico-5

När det kommer till positionering är MiniFinder Pico enkel att hantera. Kommandon känns likaså logiska, inga konstiga lösenord och långa ord. De är lätta att memorera utantill vilket är en stor fördel jämfört med t.ex. TK102-2:a eller TKSTAR vilket ständigt kräver en titt i bruksanvisningen.

Batteritiden imponerar mest. Denna enhet har hela 20 dagar i standby. Förmodligen första enheten på marknaden med så lång batteritid på en GPS tracker. Som känt flaskhalsen hos många andra GPS tracker tillverkare är just batteritiden. En GPS-antenn drar mycke energi och MiniFinder har verkligen tänkt till här vid utveckling av deras algoritm för att få så bra batteritid som möjligt.

I övrigt är enheten snabb på att besvara på de olika kommadon. I snitt tar det mellan 5 – 12 sekunder oavsett vilket kommando vi skickar till den. De övriga tillverkare tar betydligt längre tid på sig alltifrån 30 sekunder till flera minuter. Naturligtvis så spelar det roll vilken operatör man använder men vi utgår ifrån Telia Refill kontantkort när vi testar samtliga enheter på marknaden.

DSC_6162_ok

Vill man övervaka i realtid MiniFinder Pico så gör man det via ett spårningssystem Tracktor. Tracktor är ett larmsystem, spårningsssytem och övervakningssystem i ett. Mycket välutvecklat system som passar alltifrån privatpersoner till företag med stora krav.

Har den några nackdelar? Jo, priset. Priset är väl högt men det beror helt och hållet på vad du ska använda den till. Om du ska övervaka dina barn eller människor i syfte att trygga dem så kommer priset i andra hand.

För mer informatoin och priser kika här: http://www.gpser.se/minifinder-pico