Att använda GPS tracker på cykeln

Häromveckan fick jag ett tips av en kompis nämligen att montera en GPS-tracker på cykeln för att på så vis logga rutter som man cyklat. Efter närmare undersökning runt på nätet hittade jag en svensk leverantör som säljer GPS-trackers till många olika ändamål bl.a. GPS-tracker till cyklar.

Jag köpte i varje fall en GPS-tracker som jag monterar jag när ska ut och cykla. När jag har cyklat klart kan jag sedan på kartan titta var jag har cyklat, hur långt jag har cyklat, vilken hastighet jag har hållit mm. Även min familj kan där hemma följa mig live på kartan och se vart jag cyklar.

Tillverkaren rekommenderar att montera GPS-trackern under sadeln. Min sadel är väldigt smal som gör att även den lilla GPS-trackern inte får palts under den. Med dubbelhäftande kardborrband har jag monterat den under mitt styre istället och såhär ser det  ut:

Här köpte jag denna GPS-tracker till cykeln: http://www.gpser.se/xexun-tk102-2