Flygplan flyger till platser med hjälp av GPS teknologi

Ny GPS-teknik kan belysa in förhindra flygplan ”blind spots”.

Enligt en rapport som luftas på PBS, finns det en brådskande att hitta ett bättre sätt att spåra flygplan under sina flygningar. Detta är delvis av den fruktansvärda tragedi som hände Malaysian Airlines flight 370, där den försvann från radardetektering och kunde inte hittas.

En ny teknik som kallas ADSB som står för Automatic Dependence Surveillance Broadcast, testas ut vilket gör att flygplan uppgradera sina spårningsmöjligheter. Flygplan kunde förmedla deras exakta GPS-positioner på några sekunder med satelliter, och eliminera döda vinklar.

För närvarande radar används för att spåra positionen för flygplan i mitten flygning. Det största problemet är att radarspårning är en relativt gammal teknik som nummer ett spårningsalternativ. Radar spårning är begränsad i avståndsområdena och skapar döda vinklar där flygplan lokaliseringsrapporter inte kunnat skickas.

Utvecklingen av A.D.S.B. ger ljus för att vara ett bättre sätt att spåra flygplan i realtid. A.D.S.B. skapar inga blinda fläckar, eftersom flygplan som i slutändan kan förhindra tragedier såsom Malaysian Airlines saknas flygning. Förhoppningsvis denna nya teknik kan ta av och genomföras, och tas i regleringen som det nya sättet att spåra flygningar.